Ζάκυνθος Παραλίες

Αλύκες - Αλυκανάς
Γέρακας
Ζάκυνθος Παραλίες
Ζάκυνθος Παραλίες

Όμορφες αμμώδες παραλίες που συνδέονται κάτω από το πράσινο βουνό, βορειοανατολικά. Δημοφιλής προορισμός για οικογενειακές διακοπές, η παραλία Αλυ­κές είναι ιδανική για τα παιδιά. Γύρω τους διαθέτουν χώρους διαμονής, εστίασης, καφετέριες και bars.

 

Παραλία με παγκόσμια φήμη, συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Ευρώπης, Αμμώδης παραλία που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς βράχους. Τα νερά είναι ρηχά, ιδανικά για παιδιά. Δεν επιτρέπονται τα θαλάσσια σπορ. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η παραλία είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιο Πάρκου Caretta - Caretta, κι εκεί η θαλάσσια χελώνα γεννάει τα αυγά της. Θα βρείτε όμορφες ταβέρνες.

Κερί - Ζάκυνθος Παραλίες
Λαγανάς- Ζάκυνθος Παραλίες
keri
laganas

Ήσυχη, παραθεριστική περιοχή, δυτικά, εντός του κόλπου Λαγανά. Διαθέτει ψαρολίμανο με ψαρόβαρκες, και εκδρομικά πλοιάρια που επισκέπτονται το Μαραθονήσι. Η παραλία της Λίμνης είναι ήσυχη αν και οργανωμένη, διαθέτει καφετέριες και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικούς μεζέδες. Στο χωριό, επισκεφθείτε την παλαιά εκκλησία της Παναγιάς της Κεριώτισσας με το διάσημο κωδωνοστάσιο, όπου ο ήχος από τις καμπάνες ηχεί σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία, στο κέντρο του κόλπου Λαγανά. Αποτελεί μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου προστασίας της χελώνας Caretta - Caretta. Έχει έκταση 5χλμ., πεντακάθαρα θερμά νερά και μπορείτε με ήπια δραστηριότητα, όπως η βαρκάδα, να δείτε τις θαλάσσιες χελώνες. Η περιοχή είναι πολυσύχναστη και διαθέτει χώρους διαμονής, εστίασης, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης.

Mακρύς Γιαλός- Ζάκυνθος Παραλίες
Mαραθιάς- Ζάκυνθος Παραλίες
Ζάκυνθος Παραλίες
Ζάκυνθος Παραλίες

Πανέμορφη παραλία, βοτσαλωτή . Βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού . Στην ευρύτερη περιοχή, θα συναντήσετε όμορφες ταβέρνες για φαγητό.

 

Η παραλία Μαραθία βρίσκεται νότια της Ζακύνθου κοντά στο γραφικό χωριό Κερί.Ναυάγιο- Ζάκυνθος Παραλίες
Σχινάρι- Ζάκυνθος Παραλίες
navagio
shinari

Η διασημότερη παραλία του νησιού, χάρη στη μοναδική φυσική ομορφιά και το φαγωμένο σκαρί του πλοίου στη μέση της αμμουδιάς που ταίριαξε μοναδικά. Η παραλία είναι προσβάσιμη με εκδρομικό πλοιάριο και μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στο Ναυάγιο με την ξενάγηση σας στις Γαλάζιες Σπηλιές. Οδικώς, φτάνετε έως την κορυφή του βράχου, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα και να φωτογραφίσετε από ψηλά την παραλία.

Ήσυχο επίνειο ο ορμίσκος του αγίου Νικολάου, όπου προστατεύεται στο άνοιγμα του από μία βραχονησίδα Από εκεί εκδρομικά πλοιάρια ταξιδεύουν για τις Γαλάζιες Σπηλιές και την παραλία Ναυάγιο και Πόρτο Βρώμη. Κολυμπήστε στη βοτσαλωτή του παραλία, δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και τα θαλασσινά σε μια από τις ταβερνούλες της παραλίας.

Τσιλιβή- Ζάκυνθος Παραλίες
Ξύγκια- Ζάκυνθος Παραλίες
tsilivi
Xigia

Παραλία βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, βορειοδυτικά της πόλης, Αμμώδης με ρηχά νερά για τα παιδιά, οργανωμένη και πολυσύχναστη. Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ.

 

Πανέμορφη παραλία, βοτσαλωτή με ιαματικά, θειώδη νερά από τις κοντινές πηγές. Βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού. Στην ευρύτερη περιοχή, θα συναντήσετε όμορφες ταβέρνες για φαγητό.